Bešamelová česnečka

Skvělá polévka s jemnou chutí česneku. Za výbornou chutí stojí i dobře připravený vývar. Určitě nezapomínejte na krutony a sýr.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Máslo rozehřejeme a přidáme mouku. Zpěníme a zalijeme mlékem. Hustou kaši dobře rozmícháme a za stálého míchání pomalu přiléváme vývar. Množství vývaru regulujte podle požadované hustoty polévky. Dobře promíchejte, základ musí být úplně hladký.
2.
Přidejte na kostičky nakrájené brambory a prolisovaný česnek. Povařte do změknutí brambor.
3.
Nakonec rozetřete majoránku a nechejte chvíli povařit. Dochuťte solí a pepřem.
4.
Před servírováním přidejte sýr a krutony.

Od: Ráďa 78, 18.4.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
178.15 kcal
Protein
6.04 g
Sacharidy
z toho cukr
20.05 g
2.49 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.68 g
4.75 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama