Bešamelová česnečka

  • Přidat foto

Skvělá polévka s jemnou chutí česneku. Za výbornou chutí stojí i dobře připravený vývar. Určitě nezapomínejte na krutony a sýr.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Máslo rozehřejeme a přidáme mouku. Zpěníme a zalijeme mlékem. Hustou kaši dobře rozmícháme a za stálého míchání pomalu přiléváme vývar. Množství vývaru regulujte podle požadované hustoty polévky. Dobře promíchejte, základ musí být úplně hladký.
2.
Přidejte na kostičky nakrájené brambory a prolisovaný česnek. Povařte do změknutí brambor.
3.
Nakonec rozetřete majoránku a nechejte chvíli povařit. Dochuťte solí a pepřem.
4.
Před servírováním přidejte sýr a krutony.

Od: Ráďa 78, 18.4.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
137.81 kcal
Protein
5.94 g
Sacharidy
z toho cukr
14.33 g
2.52 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.41 g
3.66 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.