Krémová česnečka
Krémová česnečka je jemnější varianta klasické česnekové polévky, která si zachovává výraznou chuť česneku, ale díky smetaně a bramborám získává krémovou konzistenci a hřejivou hebkost. Skvěle zasytí a pohladí žaludek třeba v chladném počasí.
Reklama
Postup přípravy
1.
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Cibuli nasekáme najemno, česnek oloupeme.
2.
V hrnci rozehřejeme olej s máslem a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme prolisovaný nebo najemno nasekaný česnek a krátce zarestujeme, aby nezhořkl.
3.
Přisypeme brambory, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme špetku majoránky a případně muškátový oříšek. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké (cca 15–20 minut).
4.
Jakmile jsou brambory měkké, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Vmícháme smetanu a necháme krátce prohřát (nevaříme prudce).
5.
Podle chuti dosolíme a dopepříme. Pokud je polévka příliš hustá, zředíme trochou vývaru nebo mléka.
6.
Servírujeme s chlebovými krutony, nastrouhaným sýrem nebo kapkou olivového oleje.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
542.67 kcal |
Protein |
10.30 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
64.52 g
7.09 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.92 g
14.01 g
|
Reklama
Reklama