Krémová česnečka

Máte rádi tradiční česnečku? Dáváte si ji jen na zpravení chuti po náročné noci nebo si ji vaříte i častěji? Do krémové varianty se přímo zamilujete. A když se řekne česnečka, nesmí chybět strouhaný sýr a chlebové krutony.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a zpěníme. Prolisujeme česnek, promícháme se základem na jíšku. Jakmile přestane pěnit, zalijeme mlékem. Stále mícháme.
2.
Přilijeme vodu, ochutíme majoránkou, solí, pepřem.
3.
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut, do změknutí brambor.
4.
Na talíři dozdobíme krutony a přidáme strouhaný sýr.

Od: Iva V, 26.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 20 min
Počet porcí: 6 porcí
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 5 Kč za porci
Kategorie: polévka, česká

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
147.72 kcal
Protein
4.60 g
Sacharidy
z toho cukr
17.10 g
4.86 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.77 g
3.15 g

Detailní rozpis podle ingrediencí