Krémová česnečka
Máte rádi tradiční česnečku? Dáváte si ji jen na zpravení chuti po náročné noci nebo si ji vaříte i častěji? Do krémové varianty se přímo zamilujete. A když se řekne česnečka, nesmí chybět strouhaný sýr a chlebové krutony.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a zpěníme. Prolisujeme česnek, promícháme se základem na jíšku. Jakmile přestane pěnit, zalijeme mlékem. Stále mícháme.
2.
Přilijeme vodu, ochutíme majoránkou, solí, pepřem.
3.
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut, do změknutí brambor.
4.
Na talíři dozdobíme krutony a přidáme strouhaný sýr.
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 20 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč |
Kategorie: | polévka, česká |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
149.78 kcal |
Protein |
4.68 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.46 g
4.86 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.80 g
3.15 g
|