Krémová česnečka

Máte rádi tradiční česnečku? Dáváte si ji jen na zpravení chuti po náročné noci nebo si ji vaříte i častěji? Do krémové varianty se přímo zamilujete. A když se řekne česnečka, nesmí chybět strouhaný sýr a chlebové krutony.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a zpěníme. Prolisujeme česnek, promícháme se základem na jíšku. Jakmile přestane pěnit, zalijeme mlékem. Stále mícháme.
  2. Přilijeme vodu, ochutíme majoránkou, solí, pepřem.
  3. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut, do změknutí brambor.
  4. Na talíři dozdobíme krutony a přidáme strouhaný sýr.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 160.70 kcal | Protein: 4.88 g | Sacharidy: 19.91 g | z toho cukr: 4.85 g | Tuk: 6.20 g | z toho nas. MK: 2.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1404-kremova-cesnecka