Česnečka zahuštěná pohankou

  • Přidat foto

Výborná a oblíbená polévka s vůní česneku a majoránky. Zahustit ji můžete zdravější variantou, než je bílá mouka. Vyzkoušejte pohankové vločky.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci se širším dnem rozehřejeme olej a krátce orestujeme pohankové vločky. Zamícháme a zalijeme kuřecím vývarem.
2.
Přidáme prolisovaný česnek, brambory nakrájené na kostičky a vegetu. Přivedeme k varu a na mírném stupni vaříme, dokud brambory nezměknou.
3.
Ochutíme pepřem a majoránkou. Vypneme a vmícháme rozšlehané vejce.
4.
Před servírováním dáme do každé porce strouhaný sýr.

Od: Iva V, 19.11.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Kategorie: polévka, česká, brambory

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
246.73 kcal
Protein
13.68 g
Sacharidy
z toho cukr
16.09 g
0.74 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.36 g
1.94 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.