Česnečka zahuštěná pohankou

Výborná a oblíbená polévka s vůní česneku a majoránky. Zahustit ji můžete zdravější variantou, než je bílá mouka. Vyzkoušejte pohankové vločky.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci se širším dnem rozehřejeme olej a krátce orestujeme pohankové vločky. Zamícháme a zalijeme kuřecím vývarem.
  2. Přidáme prolisovaný česnek, brambory nakrájené na kostičky a vegetu. Přivedeme k varu a na mírném stupni vaříme, dokud brambory nezměknou.
  3. Ochutíme pepřem a majoránkou. Vypneme a vmícháme rozšlehané vejce.
  4. Před servírováním dáme do každé porce strouhaný sýr.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 243.28 kcal | Protein: 6.57 g | Sacharidy: 17.44 g | z toho cukr: 1.50 g | Tuk: 15.98 g | z toho nas. MK: 3.54 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2197-cesnecka-zahustena-pohankou