Bešamelová česnečka

Skvělá polévka s jemnou chutí česneku. Za výbornou chutí stojí i dobře připravený vývar. Určitě nezapomínejte na krutony a sýr.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Máslo rozehřejeme a přidáme mouku. Zpěníme a zalijeme mlékem. Hustou kaši dobře rozmícháme a za stálého míchání pomalu přiléváme vývar. Množství vývaru regulujte podle požadované hustoty polévky. Dobře promíchejte, základ musí být úplně hladký.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené brambory a prolisovaný česnek. Povařte do změknutí brambor.
  3. Nakonec rozetřete majoránku a nechejte chvíli povařit. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Před servírováním přidejte sýr a krutony.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 178.15 kcal | Protein: 6.04 g | Sacharidy: 20.05 g | z toho cukr: 2.49 g | Tuk: 7.68 g | z toho nas. MK: 4.75 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2554-besamelova-cesnecka