Na česnečce není nic náročného, ale už jste zkoušeli česnek nejdříve upéct, než dáte vařit ? Nemá chybu. Česnečka je výrazná, ale zároveň jemná. Lahoda 🙂
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Vezmeme si hlavičku česneku a shora trochu seřízneme, rozpálíme troubu na 180°C a pečeme cca 20 minut. Pro lepší efekt můžeme zabalit i do alobalu, ale já to neudělala.
Mezitím si najemno nakrájíme cibulku a brambory na kostičky.
Až se nám česnek upeče, začneme smažit cibulku na oleji.
Poté přidáme brambory a zalijeme vývarem.
Česnek necháme chvilku vychladnout, mezitím nakrájíme starý chleba na kostičky pokapeme olejem a šoupneme do trouby cca na 5 až 10 minut, podle toho, jak chcete křupavé 🙂
Vrátíme se k česneku. Ten jde po upečení nádherně loupat.
Prolisujeme do polévky, osolíme a opepříme, přidáme majoránku.
Teď už jen necháme cca 20 minut vařit, dokud nejsou brambory měkké.
Servírujeme s krutónky.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 408.49 kcal |
Protein: 11.76 g |
Sacharidy: 80.18 g |
z toho cukr: 7.63 g |
Tuk: 1.24 g |
z toho nas. MK: 0.33 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2138-cesnecka-z-peceneho-cesneku