Cuketová polévka

Léto je pryč, podzim je tady 🙂 Ač mám radši teplo, polévková sezóna je také moje oblíbená 🙂

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
2.
Přemístíme do většího hrnce a na oleji nebo máslu necháme pár minut restovat.
3.
Mezitím nakrájíme cuketu na kostičky a přidáme do hrnce.
4.
Můžeme chvíli opékat, osolíme a opepříme. Nebo rovnou zalijeme vývarem/vodou. Množství vývaru/vody je orientační, záleží na velikosti cukety. Pokud chcete krém, cuketa by neměla být úplně pod vodou, jinak bude polévka řídká. Ale pokud se vám to nepovede odhadnout, vždy jde polévku zahustit vařenou bramborou.
5.
Vaříme 15 minut za občasného míchání, aby cuketa změkla.
6.
Poté rozmixujeme tyčovým mixérem.
7.
Přidáme hrášek, špenát, oregáno a chilli a pokračujeme asi 5 minut ve vaření.
8.
Poté znovu mixujeme tyčovým mixérem.
9.
Nakonec přidáme kokosové mléko, prohřejeme 2 minutky a dochucujeme. Ač moc nesolím, zde jsem nešetřila a přidala jsem ještě 2 stroužky prolisovaného česneku. Cuketa je skvělá ingredience, protože je úplně bez chuti, takže záleží jen na nás, jak si polévku okořeníme.
10.
Podáváme opepřené nebo posypané čerstvým chilli, dýňovými semínky, případně i oříšky, oblíbenými bylinky.

Od: Liška, 30.9.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
25 min vaření
35 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Kategorie: polévka, zelenina, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
245.58 kcal
Protein
6.99 g
Sacharidy
z toho cukr
18.68 g
12.32 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.69 g
12.33 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.