Zeleninový krém s červenou řepou

Zeleninový krém je velmi jemný s chutí po červené řepě. Při podávání můžeme ozdobit kysanou smetanou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kousky.
2.
Přidáme na kousky nakrájený česnek, umytou a na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše společně restujeme.
3.
Brambory, řepu, cuketu si očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vše vložíme do hrnce, chvíli opečeme a zalijeme vodou. Zhruba 1 litrem vody.
4.
Přidáme bujón a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zeleniny. Asi 30 minut.
5.
Odstavíme z plotny a tyčovým mixérem promixujeme na krém. Podle chuti osolíme, přidáme vegetu a můžeme podávat.
6.
Podáváme s kysanou smetanou a nasekaným libečkem.

Od: Petuler, 13.10.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
226.37 kcal
Protein
7.24 g
Sacharidy
z toho cukr
43.75 g
8.85 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.63 g
0.14 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama