Zeleninový krém s červenou řepou

Zeleninový krém je velmi jemný s chutí po červené řepě. Při podávání můžeme ozdobit kysanou smetanou.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kousky.
  2. Přidáme na kousky nakrájený česnek, umytou a na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše společně restujeme.
  3. Brambory, řepu, cuketu si očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vše vložíme do hrnce, chvíli opečeme a zalijeme vodou. Zhruba 1 litrem vody.
  4. Přidáme bujón a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zeleniny. Asi 30 minut.
  5. Odstavíme z plotny a tyčovým mixérem promixujeme na krém. Podle chuti osolíme, přidáme vegetu a můžeme podávat.
  6. Podáváme s kysanou smetanou a nasekaným libečkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 226.37 kcal | Protein: 7.24 g | Sacharidy: 43.75 g | z toho cukr: 8.85 g | Tuk: 0.63 g | z toho nas. MK: 0.14 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3234-zeleninovy-krem-s-cervenou-repou