Zeleninový krém s červenou řepou
Zeleninový krém je velmi jemný s chutí po červené řepě. Při podávání můžeme ozdobit kysanou smetanou.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kousky.
- Přidáme na kousky nakrájený česnek, umytou a na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše společně restujeme.
- Brambory, řepu, cuketu si očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vše vložíme do hrnce, chvíli opečeme a zalijeme vodou. Zhruba 1 litrem vody.
- Přidáme bujón a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zeleniny. Asi 30 minut.
- Odstavíme z plotny a tyčovým mixérem promixujeme na krém. Podle chuti osolíme, přidáme vegetu a můžeme podávat.
- Podáváme s kysanou smetanou a nasekaným libečkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 226.37 kcal |
Protein: 7.24 g |
Sacharidy: 43.75 g |
z toho cukr: 8.85 g |
Tuk: 0.63 g |
z toho nas. MK: 0.14 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3234-zeleninovy-krem-s-cervenou-repou