Miluji červené zelí, ale ruku na srdce, když vařím pro dvě osoby, někdy i jen pro sebe, jak mám tu obrovskou hlávku zelí zpracovat? 😀 Takže jsem se poprvé odhodlala a vyzkoušela uvařit krém 🙂
Ingredience (4 x porce)
Na krutónky
Na ozdobu
Postup přípravy
Nakrájíme si cibulku a brambory na kostičky a zelí na nudličky.
Na oleji si osmažíme cibuli dokud nezesklovatí.
Přidáme červené zelí a brambory, krátce orestujeme a zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
Vaříme doměkka asi 25 minut.
Když se polévka vaří, nakrájíme nejlépe starší chleba na kostičky, posypeme lahůdkovým droždí a pokapeme olejem, dáme do trouby na 5 až 10 minut, aby se nám opekly křupavé krutónky.
Když jsou brambory a zelí již měkké, rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém.
Nakonec přidáme majoránku a kokosové mléko (přidávám jen tuhou část).
Pak už jen servírujeme krém, posypeme krutónky a semínky i oříšky.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 320.53 kcal |
Protein: 6.65 g |
Sacharidy: 39.85 g |
z toho cukr: 10.70 g |
Tuk: 13.77 g |
z toho nas. MK: 9.29 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1590-krem-z-cerveneho-zeli