Krém z červeného zelí

Miluji červené zelí, ale ruku na srdce, když vařím pro dvě osoby, někdy i jen pro sebe, jak mám tu obrovskou hlávku zelí zpracovat? 😀 Takže jsem se poprvé odhodlala a vyzkoušela uvařit krém 🙂

Ingredience (4 x porce)

Na krutónky

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Nakrájíme si cibulku a brambory na kostičky a zelí na nudličky.
  2. Na oleji si osmažíme cibuli dokud nezesklovatí.
  3. Přidáme červené zelí a brambory, krátce orestujeme a zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
  4. Vaříme doměkka asi 25 minut.
  5. Když se polévka vaří, nakrájíme nejlépe starší chleba na kostičky, posypeme lahůdkovým droždí a pokapeme olejem, dáme do trouby na 5 až 10 minut, aby se nám opekly křupavé krutónky.
  6. Když jsou brambory a zelí již měkké, rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém.
  7. Nakonec přidáme majoránku a kokosové mléko (přidávám jen tuhou část).
  8. Pak už jen servírujeme krém, posypeme krutónky a semínky i oříšky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 320.53 kcal | Protein: 6.65 g | Sacharidy: 39.85 g | z toho cukr: 10.70 g | Tuk: 13.77 g | z toho nas. MK: 9.29 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1590-krem-z-cerveneho-zeli