Černá čočka je bohatá na bílkoviny, vlákninu a minerály, jako je železo a zinek. Černá čočka má mírně sladkou a ořechovou chuť. Je často používána v různých kuchyních po celém světě, včetně indické, středovýchodní, středozemní a karibské.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme na kousky nakrájenou cibuli společně s nasekaným česnekem a pórkem. Vše orestujeme.
Čočku si propláchneme, vložíme do hrnce, chvíli orestujeme a zalijeme vodou. Přidáme bujón a polévku přivedeme k varu. Vaříme zhruba 15 minut.
Poté přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev a vaříme ještě zhruba dalších 10 minut.
Odstavíme z plotny, přisypeme v ruce rozmělněnou majoránku, dochutíme podle potřeby a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 301.32 kcal |
Protein: 10.67 g |
Sacharidy: 39.63 g |
z toho cukr: 6.11 g |
Tuk: 9.93 g |
z toho nas. MK: 1.37 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3818-polevka-z-cerne-cocky