Uzená polévka s mrkví a cuketou

Výborná sytá polévka, která se hodí před hlavním chodem ale také s pečivem jako večeře. Kroupy a velké fazole chutnají výtečně, polévky je velký hrnec, a proto nebudete litovat času stráveného u plotny navíc. Základem polévky je samozřejmě doma připravený vývar z uzeného vepřového kolene.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazole namočte přes noc do studené vody. Vodu před vařením vylijte.
  2. Domácí vývar z uzeného masa dejte do velkého hrnce a přiveďte k varu. Přidejte kroupy a fazole, snižte teplotu a nechejte rozvařit. Vývar je zpravidla slaný, pokud ne, přisolte.
  3. Přidejte nakrájenou cuketu na kostičky a mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle.
  4. Povařte do změknutí zeleniny. Pokud je třeba, přilévejte během vaření vodu, kroupy i fazole velkou část nasáknou.
  5. Před koncem vaření ochuťte prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 222.22 kcal | Protein: 15.00 g | Sacharidy: 32.70 g | z toho cukr: 1.97 g | Tuk: 2.01 g | z toho nas. MK: 0.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3609-uzena-polevka-s-mrkvi-a-cuketou