Výborná sytá polévka, která se hodí před hlavním chodem ale také s pečivem jako večeře. Kroupy a velké fazole chutnají výtečně, polévky je velký hrnec, a proto nebudete litovat času stráveného u plotny navíc. Základem polévky je samozřejmě doma připravený vývar z uzeného vepřového kolene.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Fazole namočte přes noc do studené vody. Vodu před vařením vylijte.
Domácí vývar z uzeného masa dejte do velkého hrnce a přiveďte k varu. Přidejte kroupy a fazole, snižte teplotu a nechejte rozvařit. Vývar je zpravidla slaný, pokud ne, přisolte.
Přidejte nakrájenou cuketu na kostičky a mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle.
Povařte do změknutí zeleniny. Pokud je třeba, přilévejte během vaření vodu, kroupy i fazole velkou část nasáknou.
Před koncem vaření ochuťte prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 222.22 kcal |
Protein: 15.00 g |
Sacharidy: 32.70 g |
z toho cukr: 1.97 g |
Tuk: 2.01 g |
z toho nas. MK: 0.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3609-uzena-polevka-s-mrkvi-a-cuketou