Mrkvová polévka s kuřecím masem a zázvorem

Mrkvová polévka je připravená z kuřecího vývaru takže má silnou chuť. Pikantní je po použitém zázvoru. Při podávání ozdobte masem a opečenou mrkví.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Mrkev si očistíme a nakrájíme na kousky.
  2. V hrnci si rozehřejeme kokosový olej, vsypeme na kousky nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, přidáme mrkev, oloupaný nasekaný zázvor a společně opékáme.
  3. Zalijeme kuřecím vývarem a pod poklicí vaříme do měkka.
  4. Po uvaření rozšleháme tyčovým mixérem na krém, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou.
  5. Při podávání do polévky vložíme kuřecí maso z vývaru a plátky mrkve opečené na oleji dozlatova. Nakonec ozdobíme nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 146.03 kcal | Protein: 3.25 g | Sacharidy: 13.11 g | z toho cukr: 8.95 g | Tuk: 7.64 g | z toho nas. MK: 5.70 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3632-mrkvova-polevka-s-kurecim-masem-a-zazvorem