Mrkvová polévka je připravená z kuřecího vývaru takže má silnou chuť. Pikantní je po použitém zázvoru. Při podávání ozdobte masem a opečenou mrkví.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Mrkev si očistíme a nakrájíme na kousky.
V hrnci si rozehřejeme kokosový olej, vsypeme na kousky nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, přidáme mrkev, oloupaný nasekaný zázvor a společně opékáme.
Zalijeme kuřecím vývarem a pod poklicí vaříme do měkka.
Po uvaření rozšleháme tyčovým mixérem na krém, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou.
Při podávání do polévky vložíme kuřecí maso z vývaru a plátky mrkve opečené na oleji dozlatova. Nakonec ozdobíme nasekanou petrželkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 146.03 kcal |
Protein: 3.25 g |
Sacharidy: 13.11 g |
z toho cukr: 8.95 g |
Tuk: 7.64 g |
z toho nas. MK: 5.70 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3632-mrkvova-polevka-s-kurecim-masem-a-zazvorem