Dušená mrkev

Dušená mrkev je skvělá příloha k různým hlavním jídlům, která je snadná a rychlá na přípravu. Je to ale jedno z těch jídel, které buď milujete, nebo nenávidíte. :-)

Ingredience (4 x porce)

Na jíšku

Postup přípravy

  1. Mrkev si očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Do hrnce vlijeme olej, přidáme cibuli a orestujeme lehce do sklovata. Pak přidáme mrkev, promícháme, osolíme a zalijeme vodou v množství asi 250ml. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit.
  3. Mezitím připravíme v malém hrnci z oleje a hladké mouky světlou jíšku.
  4. Když je mrkev téměř měkká, za stálého míchání ji zahustíme připravenou jíškou rozšlehanou v cca 150ml vody.
  5. V průběhu přípravy, jak mrkev houstne, ještě přidáme vodu, až do požadované konzistence.
  6. Zahuštěnou mrkev ještě necháme za občasného promíchání pozvolna přibližně 15 minut povařit, dokud nebude úplně měkká.
  7. Ke konci přípravy dle chuti dosolíme a dosladíme.
  8. Podáváme s vařeným bramborem a vařeným vejcem či dušeným hovězím masem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 196.30 kcal | Protein: 2.13 g | Sacharidy: 15.33 g | z toho cukr: 6.69 g | Tuk: 12.89 g | z toho nas. MK: 1.77 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3754-dusena-mrkev