Mrkvová polévka s krupicovými noky

Jednoduše připravená polévka, která zasytí krupicovými noky. Noky připravujte co nejmenší, vařením v polévce značně nabydou.

Ingredience (6 x porce)

Noky

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme asi 1,5 litru vody s bujonem. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a uvaříme do změknutí.
  2. Mezitím si připravíme noky. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a majoránkou. Postupně sypeme krupičku a promícháme vidličkou. Nenasypeme všechnu krupičku, necháme 5 minut.
  3. Poté dosypeme zbývající část krupičky (menší vejce pojme méně). Zpracujeme do tenkého válečku o průměru cca 1 cm a ukrajujeme kousky. Tvarujte co nejmenší kuličky.
  4. Mrkev rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte vegetou a vhoďte noky do polévky. Povařte do změknutí noků.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 92.31 kcal | Protein: 3.30 g | Sacharidy: 16.05 g | z toho cukr: 2.03 g | Tuk: 1.10 g | z toho nas. MK: 0.33 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3067-mrkvova-polevka-s-krupicovymi-noky