Jednoduše připravená polévka, která zasytí krupicovými noky. Noky připravujte co nejmenší, vařením v polévce značně nabydou.
Ingredience (6 x porce)
Noky
Postup přípravy
Rozehřejeme asi 1,5 litru vody s bujonem. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a uvaříme do změknutí.
Mezitím si připravíme noky. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a majoránkou. Postupně sypeme krupičku a promícháme vidličkou. Nenasypeme všechnu krupičku, necháme 5 minut.
Poté dosypeme zbývající část krupičky (menší vejce pojme méně). Zpracujeme do tenkého válečku o průměru cca 1 cm a ukrajujeme kousky. Tvarujte co nejmenší kuličky.
Mrkev rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte vegetou a vhoďte noky do polévky. Povařte do změknutí noků.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 92.31 kcal |
Protein: 3.30 g |
Sacharidy: 16.05 g |
z toho cukr: 2.03 g |
Tuk: 1.10 g |
z toho nas. MK: 0.33 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3067-mrkvova-polevka-s-krupicovymi-noky