Drůbková polévka

Drůbková polévka je velmi jemný zahuštěný vývar podávaný s kousky vnitřností a vařenou těstovinou.

Ingredience (6 x porce)

Na vývar

Na polévku

Postup přípravy

  1. Všechny vnitřnosti si opláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou.
  2. Přidáme stroužky česneku, celé cibule, nové koření, celý pepř, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí.
  3. Po změknutí scedíme, vývar necháme vychladnout. Vnitřnosti si překrájíme na menší kousky.
  4. V dalším hrnci si rozehřejeme olej, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku.
  5. Jíšku rozředíme chladným vývarem, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a vaříme zhruba 20 minut.
  6. Nudle si můžeme zavařit přímo do polévky. Podle chuti osolíme, opepříme, vložíme nasekaný čerstvý libeček, pokrájené vnitřnosti a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 504.21 kcal | Protein: 31.22 g | Sacharidy: 41.83 g | z toho cukr: 6.62 g | Tuk: 22.72 g | z toho nas. MK: 6.20 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3079-drubkova-polevka