Drůbková polévka
Drůbková polévka je velmi jemný zahuštěný vývar podávaný s kousky vnitřností a vařenou těstovinou.
Ingredience (6 x porce)
Na vývar
-
-
-
-
-
-
-
-
Na polévku
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Všechny vnitřnosti si opláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou.
- Přidáme stroužky česneku, celé cibule, nové koření, celý pepř, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí.
- Po změknutí scedíme, vývar necháme vychladnout. Vnitřnosti si překrájíme na menší kousky.
- V dalším hrnci si rozehřejeme olej, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku.
- Jíšku rozředíme chladným vývarem, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a vaříme zhruba 20 minut.
- Nudle si můžeme zavařit přímo do polévky. Podle chuti osolíme, opepříme, vložíme nasekaný čerstvý libeček, pokrájené vnitřnosti a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 504.21 kcal |
Protein: 31.22 g |
Sacharidy: 41.83 g |
z toho cukr: 6.62 g |
Tuk: 22.72 g |
z toho nas. MK: 6.20 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3079-drubkova-polevka