Připravit výbornou kuřecí polévku není tak těžké. Chce to jen dodržet jedno pravidlo. Použít opravdu hodně kuřecího masa. Proto přidáváme i kuřecí srdce. Polévku chystáme vždy na rodinná setkání, kdy se schází více členů.
Ingredience (12 x porce)
Postup přípravy
Velký hrnec naplníme vodou, používám pomalý hrnec, ale můžete vařit i na nízkou teplotu. Vložíme omyté kuřecí skelety a kuřecí křídla. Přidáme koření.
Očistíme zeleninu a necháme ji celou. Celer nakrájíme na tenčí plátky.
Cibule oloupeme a překrojíme na čtvrtiny. Česnek oloupeme a rozmáčkneme nožem.
Přidáme kuřecí srdce a vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu na minimum, aby vývar jen probublával. Necháme vařit alespoň 2 hodiny, ale lépe i déle. Kosti kuřete by měly úplně zbělat.
Hotový vývar přecedíme. Veškerou zeleninu nastrouháme. Kuřecí maso obereme. Srdíčka nakrájíme na kolečka.
Uvaříme nudle, dosolíme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 235.85 kcal |
Protein: 14.53 g |
Sacharidy: 25.95 g |
z toho cukr: 5.43 g |
Tuk: 7.03 g |
z toho nas. MK: 1.77 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1919-kureci-polevka-se-srdicky