Kuřecí polévka se srdíčky

Připravit výbornou kuřecí polévku není tak těžké. Chce to jen dodržet jedno pravidlo. Použít opravdu hodně kuřecího masa. Proto přidáváme i kuřecí srdce. Polévku chystáme vždy na rodinná setkání, kdy se schází více členů.

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. Velký hrnec naplníme vodou, používám pomalý hrnec, ale můžete vařit i na nízkou teplotu. Vložíme omyté kuřecí skelety a kuřecí křídla. Přidáme koření.
  2. Očistíme zeleninu a necháme ji celou. Celer nakrájíme na tenčí plátky.
  3. Cibule oloupeme a překrojíme na čtvrtiny. Česnek oloupeme a rozmáčkneme nožem.
  4. Přidáme kuřecí srdce a vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu na minimum, aby vývar jen probublával. Necháme vařit alespoň 2 hodiny, ale lépe i déle. Kosti kuřete by měly úplně zbělat.
  5. Hotový vývar přecedíme. Veškerou zeleninu nastrouháme. Kuřecí maso obereme. Srdíčka nakrájíme na kolečka.
  6. Uvaříme nudle, dosolíme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 235.85 kcal | Protein: 14.53 g | Sacharidy: 25.95 g | z toho cukr: 5.43 g | Tuk: 7.03 g | z toho nas. MK: 1.77 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1919-kureci-polevka-se-srdicky