Kuřecí vývar s cizrnou

Obvyklou úpravu kuřecího vývaru můžete snadno proměnit a získat velmi chutnou polévku doplněnou výživově hodnotnou cizrnou. S cizrnou vám nebudou nudle ani písmenka chybět.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Přes noc namočenou cizrnu propláchneme vodou a dáme vařit se lžičkou soli.
  2. Do velkého hrnce vložíme kuřecí maso. Vhodný je kuřecí skelet, kůže, křídla nebo i stehno. Přidáme koření.
  3. Zeleninu očistíme, mrkev a petržel necháme celou a vložíme do vody ke kuřeti. Česnek překrájíme na větší kusy, cibuli na čtvrtiny.
  4. Na mírném ohni vaříme asi jednu hodinu. Po uvaření scedíme vývar, obereme kuřecí maso z kostí a překrájíme na menší kousky. Vrátíme do vývaru. Zeleninu nakrájíme a přidáme do hrnce s vývarem a kuřecím masem.
  5. Nakonec přidáme uvařenou cizrnu. Vše zamícháme, krátce prohřejeme a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 83.65 kcal | Protein: 6.21 g | Sacharidy: 11.45 g | z toho cukr: 4.61 g | Tuk: 0.87 g | z toho nas. MK: 0.16 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1429-kureci-vyvar-s-cizrnou