Velmi jemná kuřecí polévka s chutí po vývaru. Polévka je zahuštěná, zjemněná smetanou a při podávání doplníme o vařené kuřecí maso a těstoviny.
Ingredience (2 x porce)
Na vývar
Postup přípravy
Kuřecí skelet si opláchneme, vložíme do tlakového hrnce a přidáme všechny ostatní ingredience na vývar.
Zalijeme vodou, hrnec uzavřeme a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut. Poté odstavíme z plotny, necháme tlak vyprchat.
Hotový vývar přecedíme, necháme vychladnout. Maso si obereme a dáme stranou.
V druhém hrnci si rozehřejeme olej, vsypeme mouku a uděláme světlou jíšku.
Jíšku rozředíme vlažným vývarem, dobře promícháme aby se nám netvořily hrudky. Přivedeme k varu a provaříme zhruba 15 minut. Poté polévku odstavíme z plotny a přilijeme smetanu.
Hotovou polévku podávám s uvařenými těstovinami, vařeným masem a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 480.07 kcal |
Protein: 10.52 g |
Sacharidy: 33.36 g |
z toho cukr: 9.10 g |
Tuk: 33.44 g |
z toho nas. MK: 13.53 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3626-smetanova-kureci-polevka