Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi
Poctivý silný vývar, který nikdy nezklame. Navíc celestýnské nudle hladové strávníky zasytí ještě o něco více než ty klasické.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Slepičí maso omyjeme a vyskládáme na plech. Přidáme oloupanou mrkev, petržel a celer.
                2.
                    Pečeme na 180 °C, dokud zelenina i maso nezískají zlatavou barvu.
                3.
                    Vložíme maso a zeleninu do hrnce, přidáme rozpůlenou cibuli i se slupkou (zbavíme ji pouze vrchní části slupky), tymián a ostatní koření.
                4.
                    Přilijeme 1,5–2 l vody a přivedeme k varu. Poté teplotu snížíme tak, aby voda jen mírně bublala.
                5.
                    Vaříme asi 1,5 hodiny a průběžně sbírejte pěnu.
                6.
                    Vývar scedíme a vložíme do něj mrkev, celer a petržel – oloupané a nakrájené na kostičky.
                7.
                    Přivedeme k varu a vaříme, dokud zelenina není měkká. Do polévky přidáme obrané maso a dochutíme ji solí a pepřem.
                8.
                    Celestýnské nudle si připravíme vyšleháním všech ingrediencí na ně určených.
                9.
                    Těsto postupně smažíme na rozpálené a máslem vymazané pánvi jako palačinky.
                10.
                    Hotové „palačinky“ krájíme na nudle o velikosti asi 1 x 6 cm.
                11.
                    Vývar podáváme s celestýnskými nudlemi.  Dobrou chuť! :-)
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 193.18 kcal | 
| Protein | 7.51 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 31.87 g 8.21 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 2.96 g 1.14 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

