Křenová omáčka s uzenou plecí, vejcem a knedlíkem

Křenová omáčka s uzenou plecí, vejcem a knedlíkem je klasickým českým pokrmem, který vyniká jemnou, ale výraznou chutí křenu, doplněnou o lahodnou uzenou plec. Společně s vařeným vejcem a knedlíkem tvoří skvěle vyvážené a syté jídlo, ideální pro rodinný oběd nebo slavnostní příležitost.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Na středním plameni rozehřejeme v hrnci máslo. Přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně za stálého míchání přiléváme mléko, aby vznikla hladká omáčka. Vaříme asi 5 minut na mírném plameni.
  2. Do základu vmícháme smetanu, strouhaný křen, cukr, sůl, pepř a citronovou šťávu. Ochutnáme a případně dochutíme dle vlastních preferencí. Vaříme další 2–3 minuty, aby se chutě propojily.
  3. Uzenou plec můžeme krátce ohřát v páře nebo ve vývaru, pokud ji podáváme teplou. Nakrájíme na silnější plátky.
  4. Na talíř položíme plátky teplého houskového knedlíku, uzenou plec a půlku vařeného vejce. Přelijeme křenovou omáčkou a podáváme ihned. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 844.81 kcal | Protein: 40.83 g | Sacharidy: 89.08 g | z toho cukr: 14.07 g | Tuk: 35.77 g | z toho nas. MK: 14.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4436-krenova-omacka-s-uzenou-pleci-vejcem-a-knedlikem