Koprová omáčka

Česká klasika a bezmasá dobrota. To je koprová omáčka. Připravená z čerstvého kopru a mléčného základu rozhodně nepřipomíná nedobrotu ze školní jídelny. Hodí se k bramborům i knedlíku.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kopr nasekáme nadrobno. Stonky nepoužijeme. Opereme na sítku.
  2. Rozehřejeme sádlo, přidáme hladkou mouku a necháme zpěnit. Zalijeme mlékem a rychle promícháme. Přidáme vodu a znovu mícháme.
  3. Do základu nasypeme kopr a společně povaříme za stálého míchání do změknutí kopru.
  4. Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Podáváme s vejcem a knedlíkem nebo brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 130.68 kcal | Protein: 3.05 g | Sacharidy: 11.61 g | z toho cukr: 5.25 g | Tuk: 7.84 g | z toho nas. MK: 3.10 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1678-koprova-omacka