Česká klasika a bezmasá dobrota. To je koprová omáčka. Připravená z čerstvého kopru a mléčného základu rozhodně nepřipomíná nedobrotu ze školní jídelny. Hodí se k bramborům i knedlíku.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Kopr nasekáme nadrobno. Stonky nepoužijeme. Opereme na sítku.
Rozehřejeme sádlo, přidáme hladkou mouku a necháme zpěnit. Zalijeme mlékem a rychle promícháme. Přidáme vodu a znovu mícháme.
Do základu nasypeme kopr a společně povaříme za stálého míchání do změknutí kopru.
Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Podáváme s vejcem a knedlíkem nebo brambory.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 130.67 kcal |
Protein: 3.05 g |
Sacharidy: 11.61 g |
z toho cukr: 5.25 g |
Tuk: 7.84 g |
z toho nas. MK: 3.10 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1678-koprova-omacka