Koprovou omáčku s vajíčkem zná snad každý, ať už z jídelen ve škole nebo v práci, ale doma uvařená chutná nejlépe. Jednoduchý a rychlý oběd pro každého, kdo miluje vůni kopru a kyselosladké omáčky. Jako příloha je nejlepší houskový knedlík, ale výborná je i s bramborem.
Ingredience (4 x porce)
Příloha
Postup přípravy
Nejprve si připravíme jíšku a to tak, že máslo rozpustíme v hrnci a zasypeme cca 3-4 lžícemi mouky. Necháme ji zpěnit a připravíme si mezi tím hovězí vývar.
Jakmile je jíška pěkně osmahnutá, vylejeme do ní po troškách vývar a průběžně mícháme, aby se nám netvořili hrudky.
Osolíme a opepříme a vaříme na mírném ohni cca 20min.
Po 20 min. přilijeme smetanu a ještě cca 2-3 min. povaříme na mírném ohni a za stálého míchání.
Jakmile je základ omáčky hotov, odstavíme hrnec z plotny a přidáme do omáčky na drobno nasekaný čerstvý kopr a dochutíme octem a cukrem dle chuti.
Podáváme s uvařeným vejcem a houskovým knedlíkem. Přejeme dobrou chuť.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 952.81 kcal |
Protein: 34.52 g |
Sacharidy: 95.50 g |
z toho cukr: 6.21 g |
Tuk: 47.13 g |
z toho nas. MK: 26.21 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2489-smetanova-koprova-omacka-s-vejcem