Smetanová koprová omáčka s vejcem

Koprovou omáčku s vajíčkem zná snad každý, ať už z jídelen ve škole nebo v práci, ale doma uvařená chutná nejlépe. Jednoduchý a rychlý oběd pro každého, kdo miluje vůni kopru a kyselosladké omáčky. Jako příloha je nejlepší houskový knedlík, ale výborná je i s bramborem.

Ingredience (4 x porce)

Příloha

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme jíšku a to tak, že máslo rozpustíme v hrnci a zasypeme cca 3-4 lžícemi mouky. Necháme ji zpěnit a připravíme si mezi tím hovězí vývar.
  2. Jakmile je jíška pěkně osmahnutá, vylejeme do ní po troškách vývar a průběžně mícháme, aby se nám netvořili hrudky.
  3. Osolíme a opepříme a vaříme na mírném ohni cca 20min.
  4. Po 20 min. přilijeme smetanu a ještě cca 2-3 min. povaříme na mírném ohni a za stálého míchání.
  5. Jakmile je základ omáčky hotov, odstavíme hrnec z plotny a přidáme do omáčky na drobno nasekaný čerstvý kopr a dochutíme octem a cukrem dle chuti.
  6. Podáváme s uvařeným vejcem a houskovým knedlíkem. Přejeme dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 952.81 kcal | Protein: 34.52 g | Sacharidy: 95.50 g | z toho cukr: 6.21 g | Tuk: 47.13 g | z toho nas. MK: 26.21 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2489-smetanova-koprova-omacka-s-vejcem