Pažitková omáčka

Určitě už se vám někdy stalo, že vám zbylo vařené maso a přemýšleli jste, jak udělat oběd pro celou rodinu? K pažitkové omáčce se hodí vařený brambor, knedlík, cokoliv co doma najdete.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na drobno nakrájenou cibuli. Necháme pouze zesklovatět.
2.
Přisypeme mouku, uděláme světlou jíšku a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu a provařujeme zhruba 20 minut.
3.
Ochutíme solí, pepřem, vegetou a stáhneme z plotny. Přisypeme na drobno nakrájenou pažitku a přilijeme smetanu.
4.
Podáváme s jakýmkoliv vařeným masem a přílohu na jakou zrovna máte chuť.

Od: Petuler, 3.7.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
25 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
390.89 kcal
Protein
8.86 g
Sacharidy
z toho cukr
22.63 g
14.43 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.30 g
11.40 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama