Nadýchaná jarní pažitková pomazánka

Každý z jarních dnů nám přináší vykouknutí některé z bylinek nad zemský povrch. Jednou z nich je například pažitka, se kterou se setkáme nejen na zahrádkách, ale také ve volné přírodě. Tato se nazývá "divoká pažitka". A proč si právě z pažitky nevytvořit chutnou a zdravou pomazánku?

Pažitka a vyšlehaný tvaroh jsou hlavními ingrediencemi nadýchané jarní pažitkové pomazánky. Tato bylinka dokonale ozdobí každý pokrm, skvěle chutná, ale také našemu tělu dodá mnoho potřebných vitamínů, kterých se mu v zimě příliš nedostávalo. Tvaroh pak příznivě působí nejen na zdraví našich střev, ale také nás zasytí a pomůže při redukčních dietách.

A jak na tuto zázračnou pomazánku?

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme pažitku, kterou důkladně umyjeme a poté nakrájíme na co nejdrobnější kousky.
2.
Do misky si dáme tvaroh a kapku mléka. Tyto dvě suroviny společně vyšleháme mixérem, abychom docílili nadýchané pomazánky.
3.
Na úplný závěr přidáme nakrájenou pažitku, osolíme a opepříme dle vlastní chuti.
4.
Nyní odložíme pomazánku do lednice, a to alespoň do druhého dne. Tato se krásně uleží a "natáhne" silnou chuť pažitky. Výborně chutná na klasickém chlebu, anebo také na opečeném toustu.

Od: marketa98, 24.5.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
5 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: marketa98
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
73.41 kcal
Protein
8.40 g
Sacharidy
z toho cukr
2.81 g
2.81 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.16 g
1.90 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama