Nadýchaná jarní pažitková pomazánka
Každý z jarních dnů nám přináší vykouknutí některé z bylinek nad zemský povrch. Jednou z nich je například pažitka, se kterou se setkáme nejen na zahrádkách, ale také ve volné přírodě. Tato se nazývá "divoká pažitka". A proč si právě z pažitky nevytvořit chutnou a zdravou pomazánku?
Pažitka a vyšlehaný tvaroh jsou hlavními ingrediencemi nadýchané jarní pažitkové pomazánky. Tato bylinka dokonale ozdobí každý pokrm, skvěle chutná, ale také našemu tělu dodá mnoho potřebných vitamínů, kterých se mu v zimě příliš nedostávalo. Tvaroh pak příznivě působí nejen na zdraví našich střev, ale také nás zasytí a pomůže při redukčních dietách.
A jak na tuto zázračnou pomazánku?
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Nejprve si připravíme pažitku, kterou důkladně umyjeme a poté nakrájíme na co nejdrobnější kousky.
                2.
                    Do misky si dáme tvaroh a kapku mléka. Tyto dvě suroviny společně vyšleháme mixérem, abychom docílili nadýchané pomazánky.
                3.
                    Na úplný závěr přidáme nakrájenou pažitku, osolíme a opepříme dle vlastní chuti.
                4.
                    Nyní odložíme pomazánku do lednice, a to alespoň do druhého dne. Tato se krásně uleží a "natáhne" silnou chuť pažitky.  Výborně chutná na klasickém chlebu, anebo také na opečeném toustu.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 73.41 kcal | 
| Protein | 8.40 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 2.81 g 2.81 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 3.16 g 1.90 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

