Tvarohovo-okurková pomazánka

Tvarohovo-okurková pomazánka je osvěžující a lehký dip, který skvěle doplní pečivo nebo čerstvou zeleninu. Díky kombinaci jemného tvarohu a křupavé okurky nabízí příjemnou svěžest a jednoduchou chuť, ideální zejména v teplejších dnech.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Okurku omyjeme a nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme, případně ji lehce vymačkáme, aby nepustila moc vody.
2.
Šalotku a česnek nasekáme najemno.
3.
V misce smícháme tvaroh, okurku, šalotku a česnek.
4.
Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt, pokud chceme pomazánku krémovější.
5.
Dochutíme solí, pepřem a nasekaným koprem nebo pažitkou.
6.
Dobře promícháme a necháme chvíli odležet v lednici, aby se chutě spojily. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 12.8.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
83.43 kcal
Protein
8.54 g
Sacharidy
z toho cukr
3.84 g
3.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.60 g
2.11 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama