Tvarohovo-okurková pomazánka
Tvarohovo-okurková pomazánka je osvěžující a lehký dip, který skvěle doplní pečivo nebo čerstvou zeleninu. Díky kombinaci jemného tvarohu a křupavé okurky nabízí příjemnou svěžest a jednoduchou chuť, ideální zejména v teplejších dnech.
Reklama
Postup přípravy
1.
Okurku omyjeme a nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme, případně ji lehce vymačkáme, aby nepustila moc vody.
2.
Šalotku a česnek nasekáme najemno.
3.
V misce smícháme tvaroh, okurku, šalotku a česnek.
4.
Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt, pokud chceme pomazánku krémovější.
5.
Dochutíme solí, pepřem a nasekaným koprem nebo pažitkou.
6.
Dobře promícháme a necháme chvíli odležet v lednici, aby se chutě spojily.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
83.43 kcal |
Protein |
8.54 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
3.84 g
3.27 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.60 g
2.11 g
|
Reklama
Reklama