Tvarohovo-okurková pomazánka

Tvarohovo-okurková pomazánka je osvěžující a lehký dip, který skvěle doplní pečivo nebo čerstvou zeleninu. Díky kombinaci jemného tvarohu a křupavé okurky nabízí příjemnou svěžest a jednoduchou chuť, ideální zejména v teplejších dnech.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Okurku omyjeme a nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme, případně ji lehce vymačkáme, aby nepustila moc vody.
  2. Šalotku a česnek nasekáme najemno.
  3. V misce smícháme tvaroh, okurku, šalotku a česnek.
  4. Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt, pokud chceme pomazánku krémovější.
  5. Dochutíme solí, pepřem a nasekaným koprem nebo pažitkou.
  6. Dobře promícháme a necháme chvíli odležet v lednici, aby se chutě spojily. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 83.43 kcal | Protein: 8.54 g | Sacharidy: 3.84 g | z toho cukr: 3.27 g | Tuk: 3.60 g | z toho nas. MK: 2.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4599-tvarohovo-okurkova-pomazanka