Tvarohovo-okurková pomazánka je osvěžující a lehký dip, který skvěle doplní pečivo nebo čerstvou zeleninu. Díky kombinaci jemného tvarohu a křupavé okurky nabízí příjemnou svěžest a jednoduchou chuť, ideální zejména v teplejších dnech.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Okurku omyjeme a nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme, případně ji lehce vymačkáme, aby nepustila moc vody.
Šalotku a česnek nasekáme najemno.
V misce smícháme tvaroh, okurku, šalotku a česnek.
Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt, pokud chceme pomazánku krémovější.
Dochutíme solí, pepřem a nasekaným koprem nebo pažitkou.
Dobře promícháme a necháme chvíli odležet v lednici, aby se chutě spojily.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 83.43 kcal |
Protein: 8.54 g |
Sacharidy: 3.84 g |
z toho cukr: 3.27 g |
Tuk: 3.60 g |
z toho nas. MK: 2.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4599-tvarohovo-okurkova-pomazanka