Sýrová pomazánka z domácího tvarohu

Domácí kefír z kefírové houby si připravuje řada lidí. Většina jej spotřebuje jako nápoj nebo při pečení. Z domácího kefíru ale můžete vyrobit i chutný tvaroh. Je trošku kyselejší než kupovaný, a proto je dobrým základem pro nejrůznější pomazánky. Například pro jednoduchou sýrovou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Domácí kefír připravený z plnotučného čerstvého mléka a kefírové houby necháme déle, aby měl vyšší hustotu. Na tvaroh jej nechávám 2 dny v pokojové teplotě. Přecezený kefír vlijeme na plastový cedník vyložený utěrkou a pod něj dáme nádobu.
2.
Necháme přes noc v lednici. Vyměníme utěrku, nádobu a necháme znovu okapat. Po 24 hodinách v chladu získáme domácí tvaroh.
3.
Do něj vmícháme nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulku, sůl a pepř.
4.
Na jemném struhadle nastrouháme eidam a vmícháme do ochuceného tvarohu. Mažeme na chuťovky.

Od: Iva V, 31.12.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
24 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
90.91 kcal
Protein
6.32 g
Sacharidy
z toho cukr
5.59 g
4.91 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.96 g
3.22 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama