Sýrová pomazánka z domácího tvarohu

Domácí kefír z kefírové houby si připravuje řada lidí. Většina jej spotřebuje jako nápoj nebo při pečení. Z domácího kefíru ale můžete vyrobit i chutný tvaroh. Je trošku kyselejší než kupovaný, a proto je dobrým základem pro nejrůznější pomazánky. Například pro jednoduchou sýrovou.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Domácí kefír připravený z plnotučného čerstvého mléka a kefírové houby necháme déle, aby měl vyšší hustotu. Na tvaroh jej nechávám 2 dny v pokojové teplotě. Přecezený kefír vlijeme na plastový cedník vyložený utěrkou a pod něj dáme nádobu.
  2. Necháme přes noc v lednici. Vyměníme utěrku, nádobu a necháme znovu okapat. Po 24 hodinách v chladu získáme domácí tvaroh.
  3. Do něj vmícháme nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulku, sůl a pepř.
  4. Na jemném struhadle nastrouháme eidam a vmícháme do ochuceného tvarohu. Mažeme na chuťovky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 90.91 kcal | Protein: 6.32 g | Sacharidy: 5.59 g | z toho cukr: 4.91 g | Tuk: 4.96 g | z toho nas. MK: 3.22 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2920-syrova-pomazanka-z-domaciho-tvarohu