Nadýchaná jarní pažitková pomazánka

Každý z jarních dnů nám přináší vykouknutí některé z bylinek nad zemský povrch. Jednou z nich je například pažitka, se kterou se setkáme nejen na zahrádkách, ale také ve volné přírodě. Tato se nazývá "divoká pažitka". A proč si právě z pažitky nevytvořit chutnou a zdravou pomazánku?

Pažitka a vyšlehaný tvaroh jsou hlavními ingrediencemi nadýchané jarní pažitkové pomazánky. Tato bylinka dokonale ozdobí každý pokrm, skvěle chutná, ale také našemu tělu dodá mnoho potřebných vitamínů, kterých se mu v zimě příliš nedostávalo. Tvaroh pak příznivě působí nejen na zdraví našich střev, ale také nás zasytí a pomůže při redukčních dietách.

A jak na tuto zázračnou pomazánku?

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme pažitku, kterou důkladně umyjeme a poté nakrájíme na co nejdrobnější kousky.
  2. Do misky si dáme tvaroh a kapku mléka. Tyto dvě suroviny společně vyšleháme mixérem, abychom docílili nadýchané pomazánky.
  3. Na úplný závěr přidáme nakrájenou pažitku, osolíme a opepříme dle vlastní chuti.
  4. Nyní odložíme pomazánku do lednice, a to alespoň do druhého dne. Tato se krásně uleží a "natáhne" silnou chuť pažitky. Výborně chutná na klasickém chlebu, anebo také na opečeném toustu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 73.41 kcal | Protein: 8.40 g | Sacharidy: 2.81 g | z toho cukr: 2.81 g | Tuk: 3.16 g | z toho nas. MK: 1.90 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3081-nadychana-jarni-pazitkova-pomazanka