Každý z jarních dnů nám přináší vykouknutí některé z bylinek nad zemský povrch. Jednou z nich je například pažitka, se kterou se setkáme nejen na zahrádkách, ale také ve volné přírodě. Tato se nazývá "divoká pažitka". A proč si právě z pažitky nevytvořit chutnou a zdravou pomazánku?
Pažitka a vyšlehaný tvaroh jsou hlavními ingrediencemi nadýchané jarní pažitkové pomazánky. Tato bylinka dokonale ozdobí každý pokrm, skvěle chutná, ale také našemu tělu dodá mnoho potřebných vitamínů, kterých se mu v zimě příliš nedostávalo. Tvaroh pak příznivě působí nejen na zdraví našich střev, ale také nás zasytí a pomůže při redukčních dietách.
A jak na tuto zázračnou pomazánku?
Energ. hodnota: 73.41 kcal | Protein: 8.40 g | Sacharidy: 2.81 g | z toho cukr: 2.81 g | Tuk: 3.16 g | z toho nas. MK: 1.90 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3081-nadychana-jarni-pazitkova-pomazanka