Určitě už se vám někdy stalo, že vám zbylo vařené maso a přemýšleli jste, jak udělat oběd pro celou rodinu? K pažitkové omáčce se hodí vařený brambor, knedlík, cokoliv co doma najdete.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na drobno nakrájenou cibuli. Necháme pouze zesklovatět.
Přisypeme mouku, uděláme světlou jíšku a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu a provařujeme zhruba 20 minut.
Ochutíme solí, pepřem, vegetou a stáhneme z plotny. Přisypeme na drobno nakrájenou pažitku a přilijeme smetanu.
Podáváme s jakýmkoliv vařeným masem a přílohu na jakou zrovna máte chuť.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 390.89 kcal |
Protein: 8.86 g |
Sacharidy: 22.63 g |
z toho cukr: 14.43 g |
Tuk: 29.30 g |
z toho nas. MK: 11.40 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3122-pazitkova-omacka