Pažitková omáčka

Určitě už se vám někdy stalo, že vám zbylo vařené maso a přemýšleli jste, jak udělat oběd pro celou rodinu? K pažitkové omáčce se hodí vařený brambor, knedlík, cokoliv co doma najdete.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na drobno nakrájenou cibuli. Necháme pouze zesklovatět.
  2. Přisypeme mouku, uděláme světlou jíšku a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu a provařujeme zhruba 20 minut.
  3. Ochutíme solí, pepřem, vegetou a stáhneme z plotny. Přisypeme na drobno nakrájenou pažitku a přilijeme smetanu.
  4. Podáváme s jakýmkoliv vařeným masem a přílohu na jakou zrovna máte chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 390.89 kcal | Protein: 8.86 g | Sacharidy: 22.63 g | z toho cukr: 14.43 g | Tuk: 29.30 g | z toho nas. MK: 11.40 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3122-pazitkova-omacka