Výtečná polévka s jemnou chutí, kterou jí propůjčí smetana. S rozpečenou bagetou je to i skvělá večeře.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Žampionové plátky necháme dobře rozmrznout. V hrnci s větším dnem rozehřejeme sádlo a plátky žampionů orestujeme na menší teplotu. Poté zaprášíme pohankovými vločkami.
Chvíli restujeme společně a zalijeme vodou. Přidáme bujón a přivedeme k varu. Mezitím oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Dáme do polévky a vaříme do změknutí brambor.
Až jsou brambory měkké, vypneme a vmícháme smetanu. Můžeme dochutit solí a pepřem, ale obvykle to není třeba, bujón polévku ochutí dostatečně.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 200.80 kcal |
Protein: 5.29 g |
Sacharidy: 26.04 g |
z toho cukr: 1.66 g |
Tuk: 7.42 g |
z toho nas. MK: 4.29 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2422-zampionova-polevka-se-smetanou