Žampionová polévka se smetanou

Výtečná polévka s jemnou chutí, kterou jí propůjčí smetana. S rozpečenou bagetou je to i skvělá večeře.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Žampionové plátky necháme dobře rozmrznout. V hrnci s větším dnem rozehřejeme sádlo a plátky žampionů orestujeme na menší teplotu. Poté zaprášíme pohankovými vločkami.
  2. Chvíli restujeme společně a zalijeme vodou. Přidáme bujón a přivedeme k varu. Mezitím oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Dáme do polévky a vaříme do změknutí brambor.
  3. Až jsou brambory měkké, vypneme a vmícháme smetanu. Můžeme dochutit solí a pepřem, ale obvykle to není třeba, bujón polévku ochutí dostatečně.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 200.80 kcal | Protein: 5.29 g | Sacharidy: 26.04 g | z toho cukr: 1.66 g | Tuk: 7.42 g | z toho nas. MK: 4.29 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2422-zampionova-polevka-se-smetanou