Žampionový krém

Nastal podzim a s ním i období hutnějších či krémových polévek. Co takhle voňavou žampionovou?

Ingredience (5 x porce)

na ozdobu

Postup přípravy

  1. Na přiměřeném kousku másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájené očištěné žampiony, opepříme, přidáme kmín, pepř a orestujeme.
  2. Zaprášíme hladkou mouku, dál chvíli restujeme a poté zalijeme vývarem. Necháme asi 10 – 15 minut provařit, dosolíme a tyčovým mixérem vypracujeme hladký krém.
  3. Zjemníme sladkou smetanou a prohřejeme. Na talíři zdobíme plátky dokřupava orestovaných žampionů.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 159.20 kcal | Protein: 6.83 g | Sacharidy: 7.30 g | z toho cukr: 3.80 g | Tuk: 11.70 g | z toho nas. MK: 7.20 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1996-zampionovy-krem