Nastal podzim a s ním i období hutnějších či krémových polévek. Co takhle voňavou žampionovou?
Ingredience (5 x porce)
na ozdobu
Postup přípravy
Na přiměřeném kousku másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájené očištěné žampiony, opepříme, přidáme kmín, pepř a orestujeme.
Zaprášíme hladkou mouku, dál chvíli restujeme a poté zalijeme vývarem. Necháme asi 10 – 15 minut provařit, dosolíme a tyčovým mixérem vypracujeme hladký krém.
Zjemníme sladkou smetanou a prohřejeme. Na talíři zdobíme plátky dokřupava orestovaných žampionů.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 159.20 kcal |
Protein: 6.83 g |
Sacharidy: 7.30 g |
z toho cukr: 3.80 g |
Tuk: 11.70 g |
z toho nas. MK: 7.20 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1996-zampionovy-krem