Žampiónová polévka je zahuštěná dýňovým pyré, a proto je lehce stravitelná a má jemnou chuť.
Ingredience (4 x porce)
Dýňové pyré na zahuštění
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme sádlo, opražíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené opláchnuté žampiony a společně orestujeme.
Zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme na kostičky nakrájenou dýni. Vaříme do změknutí dýně.
Pyré na zahuštění si připravíme z druhé půlky dýně, kterou nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Po změknutí dýně vodu slijeme a dýni rozšleháme tyčovým mixérem.
Pyré přidáme do polévky tak, aby jsme ji zahustili a přilijeme smetanu. Podle potřeby osolíme a můžeme přidat vegetu. Polévku není potřeba po zahuštění vařit. A můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 348.80 kcal |
Protein: 10.87 g |
Sacharidy: 25.15 g |
z toho cukr: 18.90 g |
Tuk: 22.42 g |
z toho nas. MK: 12.94 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2853-low-carb-zampionova-polevka