Low carb žampiónová polévka

Žampiónová polévka je zahuštěná dýňovým pyré, a proto je lehce stravitelná a má jemnou chuť.

Ingredience (4 x porce)

Dýňové pyré na zahuštění

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme sádlo, opražíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené opláchnuté žampiony a společně orestujeme.
  2. Zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme na kostičky nakrájenou dýni. Vaříme do změknutí dýně.
  3. Pyré na zahuštění si připravíme z druhé půlky dýně, kterou nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Po změknutí dýně vodu slijeme a dýni rozšleháme tyčovým mixérem.
  4. Pyré přidáme do polévky tak, aby jsme ji zahustili a přilijeme smetanu. Podle potřeby osolíme a můžeme přidat vegetu. Polévku není potřeba po zahuštění vařit. A můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 348.80 kcal | Protein: 10.87 g | Sacharidy: 25.15 g | z toho cukr: 18.90 g | Tuk: 22.42 g | z toho nas. MK: 12.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2853-low-carb-zampionova-polevka