Žampiónový krém

Hebká a hezky nadýchaná polévka s jemnou chutí. Díky tomu, že jsou houby dobře rozmixované, boduje polévka i u těch, kteří se houbám v jiných jídlech vyhýbají. Vyzkoušejte ji.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme nakrájenou cibuli na kostičky a žampiony. Přisypeme houbové koření, promícháme. Restujeme 5 až 10 minut.
  2. V hrnci rozehřejeme zbytek sádla, přidáme mouku a necháme mírně zhnědnout. Za stálého míchání přiléváme mléko. Do hustější kaše přidáme vodu a promícháme.
  3. Do základu vsypeme obsah pánve, ochutíme solí a pepřem.
  4. Důkladně promixujeme tyčovým mixérem a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 423.57 kcal | Protein: 7.94 g | Sacharidy: 20.33 g | z toho cukr: 9.35 g | Tuk: 34.52 g | z toho nas. MK: 13.55 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1654-zampionovy-krem