Houbový krém s celozrnnou moukou

Jednoduchá polévka z čerstvých sezónních hub. Hodí se žampiony, suchohřiby a samozřejmě i praváci. Je rozmixovaná do hladkého krému.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Jarní cibulku s i natí nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na drobné kousky.
  2. Rozehřejeme máslo, dáme restovat cibulku a houby. Chvíli restujeme na mírný stupeň. Poté zalijeme vodou.
  3. Přidáme houbový bujón a na kostičky nakrájené brambory.
  4. Vaříme do změknutí brambor a hub. Vypneme.
  5. V jiném hrnci rozehřejeme sádlo a přidáme celozrnnou mouku. Necháme zpěnit. Zalejeme polévkou a promícháme.
  6. Společně chvíli provaříme, necháme zhoustnout. Nakonec prošleháme tyčovým mixérem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 325.86 kcal | Protein: 5.35 g | Sacharidy: 30.18 g | z toho cukr: 1.87 g | Tuk: 19.13 g | z toho nas. MK: 9.58 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2687-houbovy-krem-s-celozrnnou-moukou