Kulajda

Milujete houby a kopr? Potom neváhejte a připravte si úžasně vonící kulajdu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Z másla a hladké mouky si připravíme jíšku, kterou zalijeme vroucím vývarem a metličkou rozšleháme. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, houby nakrájené na plátky předem orestované na oleji, bobkový list a nové koření.
  2. Na mírném stupni vaříme doměkka. Vyndáme bobkový list a kuličky nového koření, osolíme, opepříme. Přilijeme smetanu a necháme už pouze prohřát.
  3. Dochutíme cukrem a octem a nakonec vmícháme kopr, aby si uchoval svou úžasnou vůni. Ozdobíme půlky vajec uvařenými natvrdo, můžete připravit i ztracená vejce.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 506.72 kcal | Protein: 15.88 g | Sacharidy: 44.90 g | z toho cukr: 4.01 g | Tuk: 27.54 g | z toho nas. MK: 14.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2054-kulajda