Kulajda se ztraceným vejcem

  • Přidat foto

Kulajda je hustá polévka s velmi silnou sladko-kyselou chutí. Chutná po kyselých hříbkách, kopru, smetaně a je doplněná o ztracené vejce.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Opláchneme si brambory i se slupkou a dáme vařit. Po uvaření scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Kdo chce může brambory oloupat po uvaření. Já slupku nechávám.
2.
V hrnci si rozehřejeme olej, vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté zasypeme hladkou moukou, krátce opečeme a rozředíme vývarem.
3.
Přivedeme k varu a postupně doléváme mlékem do požadované hustoty. Do polévky vložíme bobkový list a vaříme asi 15 minut.
4.
Polévku necháme vařit a vsypeme do ní nakrájené brambory, kyselé hříbky, nakrájený kopr, sůl a krátce ještě povaříme.
5.
Polévku odstavíme z plotny, osladíme, přidáme kysanou smetanu a podle chuti ocet.
6.
V menším kastrůlku si připravíme ztracené vejce. Nalijeme vodu a přivedeme k varu. Až nám voda vaří přilijeme ocet a opatrně do vody rozklepneme vejce. Polévkou lžící vejce ve vodě opatrně obkroužíme tak, aby se nám vytvořil výr a žloutek se schoval. Vaříme 3 minuty a poté vejce vytáhneme z vody a vkládáme do polévky.
7.
Můžeme servírovat.

Od: Petuler, 18.6.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
30 min vaření
35 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
306.73 kcal
Protein
11.94 g
Sacharidy
z toho cukr
25.33 g
7.80 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.09 g
5.31 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.