Žurek

Žurek je tradiční polská polévka, která se připravuje z žitného zákvasu. Polévka má nakyslou chuť a je doplněná o více druhů uzenin, brambory a při podávání vkládáme uvařené vejce.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Chlebový kvásek si na noc namočíme do litru teplé vody a necháme rozpustit.
2.
Do hrnce si dáme jeden litr zeleninového vývaru, vložíme houby, všechnu uzeninu nakrájenou na větší kousky, přidáme na osminky nakrájenou cibuli, na kousky nakrájený česnek,na kostičky brambory, nové koření, celý pepř, bobkový list, libeček a přivedeme k varu.
3.
Vaříme zhruba deset minut. Poté přilijeme zbytek zeleninového vývaru a rozpuštěný kvásek i s vodou. Přivedeme k varu a vaříme dalších dvacet minut.
4.
Polévku odstavíme z plotny. Osolíme, opepříme, vložíme v rukách rozmělněnou majoránku, pokud je třeba přidáme vegetu. Podáváme s vařeným vejcem.

Od: Petuler, 24.7.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
40 min vaření
50 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
466.49 kcal
Protein
18.90 g
Sacharidy
z toho cukr
29.18 g
4.44 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.34 g
10.48 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama