Boršč
Původní recept k nám přichází z Ukrajiny, ale v každé domácnosti si ho většina z nás vaří po svém. Někdo přidává brambory, někdo polévku sladí nebo naopak přidává citrónovou šťávu. Důležité je, aby základ polévky tvořila červená řepa.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Hovězí a vepřové maso si nakrájíme na kostky. V hrnci si necháme rozehřát 1 lžíci sádla společně s nakrájeným špekem a maso vložíme do hrnce. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Vepřové maso můžeme vytáhnout dříve, bude uvařené rychleji než hovězí maso.
2.
Ve velkém hrnci si rozehřejeme sádlo a na něm si orestujeme na kostky nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme mletou sladkou papriku a po orestování zalijeme vývarem.
3.
Vložíme na nudličky nakrájené zelí, na kostky nakrájenou řepu, překrájené rajčata a všechno koření.
4.
Vaříme do změknutí přibližně 45 minut. Do polévky vložíme uvařené maso, osolíme, opepříme.
5.
Při podávání přidáme do polévky kysanou smetanu.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 36 Kč Rozpis na položky |
Kategorie: | polévka, ruská, červená řepa |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
526.86 kcal |
Protein |
28.83 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
25.46 g
19.53 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
33.03 g
14.19 g
|