Boršč

Původní recept k nám přichází z Ukrajiny, ale v každé domácnosti si ho většina z nás vaří po svém. Někdo přidává brambory, někdo polévku sladí nebo naopak přidává citrónovou šťávu. Důležité je, aby základ polévky tvořila červená řepa.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Hovězí a vepřové maso si nakrájíme na kostky. V hrnci si necháme rozehřát 1 lžíci sádla společně s nakrájeným špekem a maso vložíme do hrnce. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Vepřové maso můžeme vytáhnout dříve, bude uvařené rychleji než hovězí maso.
  2. Ve velkém hrnci si rozehřejeme sádlo a na něm si orestujeme na kostky nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme mletou sladkou papriku a po orestování zalijeme vývarem.
  3. Vložíme na nudličky nakrájené zelí, na kostky nakrájenou řepu, překrájené rajčata a všechno koření.
  4. Vaříme do změknutí přibližně 45 minut. Do polévky vložíme uvařené maso, osolíme, opepříme.
  5. Při podávání přidáme do polévky kysanou smetanu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 526.86 kcal | Protein: 28.83 g | Sacharidy: 25.46 g | z toho cukr: 19.53 g | Tuk: 33.03 g | z toho nas. MK: 14.19 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2856-borsc