Valašská kyselica

Z Valašska mám přímo ten nejchutnější recept na pravou valašskou kyselici. Tato polévka je velice chutná, sytá, plná živin a pomůže i v nemoci. Tajemství je především v masu a délce vaření. Čím déle povaříte, tím lepší chuť bude mít!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nalijeme si do velkého hrnce vodu, přidáme bobkový list 4x, nove koření,cibuli v celku,sůl, pepř, uzená kuřecí stehna a přivedeme k varu, takto vaříme cca 40 minut. Potom vybereme maso, obereme a dáme bokem.
2.
Do vývaru přidáme nakrájené zelí, kmín, můžeme přidat nadrobno nakrájenou vařenou cibuli. - stačí půlka. Vaříme 45 minut.
3.
Po 45 minutách přidáme nadrobno nakrájené brambory a vaříme cca 20 minut. Můžeme dosolit a přidat vodu.
4.
Po 20 minutách přidáme obrané maso, zalijeme pomalou smetanou za stálého míchání, přidáme majoránku a necháme vařit cca 20 minut. Nakonec si můžete kyselici dochutit ještě podle chuti.

Od: Zuzana, 15.8.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod 30 min vaření
2 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
272.28 kcal
Protein
13.12 g
Sacharidy
z toho cukr
31.58 g
4.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.61 g
3.75 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama