Valašská kyselica
- Přidat foto
-
Reklama
Z Valašska mám přímo ten nejchutnější recept na pravou valašskou kyselici. Tato polévka je velice chutná, sytá, plná živin a pomůže i v nemoci. Tajemství je především v masu a délce vaření. Čím déle povaříte, tím lepší chuť bude mít!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nalijeme si do velkého hrnce vodu, přidáme bobkový list 4x, nove koření,cibuli v celku,sůl, pepř, uzená kuřecí stehna a přivedeme k varu, takto vaříme cca 40 minut. Potom vybereme maso, obereme a dáme bokem.
2.
Do vývaru přidáme nakrájené zelí, kmín, můžeme přidat nadrobno nakrájenou vařenou cibuli. - stačí půlka. Vaříme 45 minut.
3.
Po 45 minutách přidáme nadrobno nakrájené brambory a vaříme cca 20 minut. Můžeme dosolit a přidat vodu.
4.
Po 20 minutách přidáme obrané maso, zalijeme pomalou smetanou za stálého míchání, přidáme majoránku a necháme vařit cca 20 minut. Nakonec si můžete kyselici dochutit ještě podle chuti.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod 30 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
272.28 kcal |
Protein |
13.12 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
31.58 g
4.30 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.61 g
3.75 g
|
Reklama
Reklama