U nás doma milujeme čerstvé, teplé škvarky, a proto si je děláme sami. Škvarky se zelím chutnají skvěle. Je na každém z vás jestli si je zamícháte přímo do zelí a nebo raději posypete nahoru. Určitě to bude skvěle chutnat na oba způsoby.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Syrové sádlo si nakrájíme na drobné kostičky a dáme vyškvařit do hrnce. Sádlo během škvaření sbíráme.
Až se nám sádlo vyškvaří a zůstanou nám škvarky, přilijeme mléko a necháme vyvařit. Škvarky budou krásně křupavé. Dáme si je stranou a použijeme později.
Do hrnce si vložíme zelí, zalijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
Na pánvičce si rozpustíme trochu sádla, orestujeme jednu na kostičky nakrájenou cibulku a slaninu. Zasypeme moukou a vytvoříme si jíšku, kterou necháme vychladnout.
Do měkkého zelí přidáme jíšku, provaříme zhruba 20 minut a dochutíme cukrem.
Před podáváním si na další pánvi opečeme na kolečka nakrájenou cibuli do zlatova.
Můžeme servírovat. Nejprve knedlíky, zelí posypeme škvarky, opraženou cibulkou, polijeme sádlem a můžeme ozdobit jarní cibulkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,484.94 kcal |
Protein: 22.24 g |
Sacharidy: 88.13 g |
z toho cukr: 10.71 g |
Tuk: 112.31 g |
z toho nas. MK: 39.96 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3034-skvarkove-zeli-s-bramborovym-knedlikem