Škvarkové zelí s bramborovým knedlíkem

U nás doma milujeme čerstvé, teplé škvarky, a proto si je děláme sami. Škvarky se zelím chutnají skvěle. Je na každém z vás jestli si je zamícháte přímo do zelí a nebo raději posypete nahoru. Určitě to bude skvěle chutnat na oba způsoby.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Syrové sádlo si nakrájíme na drobné kostičky a dáme vyškvařit do hrnce. Sádlo během škvaření sbíráme.
  2. Až se nám sádlo vyškvaří a zůstanou nám škvarky, přilijeme mléko a necháme vyvařit. Škvarky budou krásně křupavé. Dáme si je stranou a použijeme později.
  3. Do hrnce si vložíme zelí, zalijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
  4. Na pánvičce si rozpustíme trochu sádla, orestujeme jednu na kostičky nakrájenou cibulku a slaninu. Zasypeme moukou a vytvoříme si jíšku, kterou necháme vychladnout.
  5. Do měkkého zelí přidáme jíšku, provaříme zhruba 20 minut a dochutíme cukrem.
  6. Před podáváním si na další pánvi opečeme na kolečka nakrájenou cibuli do zlatova.
  7. Můžeme servírovat. Nejprve knedlíky, zelí posypeme škvarky, opraženou cibulkou, polijeme sádlem a můžeme ozdobit jarní cibulkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,484.94 kcal | Protein: 22.24 g | Sacharidy: 88.13 g | z toho cukr: 10.71 g | Tuk: 112.31 g | z toho nas. MK: 39.96 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3034-skvarkove-zeli-s-bramborovym-knedlikem