Pečené kuře, zelí, knedlík - vše low carb

Pečené kuře na zelí s knedlíkem, který neobsahuje žádnou mouku. Jídlo můžou jak ti co jsou alergičtí na lepek, tak ti co se stravují stravou low carb.

Jídlo je velmi chutné a přitom na přípravu nenáročné. Knedlík vařím v mikrovlnce, takže se o něj nemusím starat a výsledek je vždy podařený.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí stehno si omyjeme, osolíme, okmínujeme.
2.
Do pekáče si dáme zelí, na to položíme kuřecí stehno, přidáme lžíci sádla a dáme péct do trouby.
3.
Během pečení si vytvoříme knedlík. Do misky si dáme Gervais, vejce, osolíme a metličkou promícháme.
4.
Přisypeme psyllium, sušené droždí, můžeme i sušenou petrželku nebo libeček, ať máme knedlík veselejší. Vše promícháme a necháme asi deset minut stát. Těsto nám zhoustne.
5.
Vymažeme si nádobu, kterou můžeme dát do mikrovlnky a těsto do ní přendáme. Já používám třeba půllitrovou sklenici. V mikrovlnce děláme čtyři minuty na plný výkon. Po uvaření vyklopíme a propícháme špejlí.
6.
Potom už jen nandáme na talíř. Kuře, knedlo, zelo.

Od: Petuler, 19.11.2019

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod 30 min vaření
1 hod 40 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 33 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, drůbeží maso, low carb, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
866.53 kcal
Protein
50.38 g
Sacharidy
z toho cukr
7.13 g
5.57 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
68.43 g
27.94 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama