Pečené kuře na zelí s knedlíkem, který neobsahuje žádnou mouku. Jídlo můžou jak ti co jsou alergičtí na lepek, tak ti co se stravují stravou low carb.
Jídlo je velmi chutné a přitom na přípravu nenáročné. Knedlík vařím v mikrovlnce, takže se o něj nemusím starat a výsledek je vždy podařený.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí stehno si omyjeme, osolíme, okmínujeme.
Do pekáče si dáme zelí, na to položíme kuřecí stehno, přidáme lžíci sádla a dáme péct do trouby.
Během pečení si vytvoříme knedlík. Do misky si dáme Gervais, vejce, osolíme a metličkou promícháme.
Přisypeme psyllium, sušené droždí, můžeme i sušenou petrželku nebo libeček, ať máme knedlík veselejší. Vše promícháme a necháme asi deset minut stát. Těsto nám zhoustne.
Vymažeme si nádobu, kterou můžeme dát do mikrovlnky a těsto do ní přendáme. Já používám třeba půllitrovou sklenici. V mikrovlnce děláme čtyři minuty na plný výkon. Po uvaření vyklopíme a propícháme špejlí.
Potom už jen nandáme na talíř. Kuře, knedlo, zelo.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 866.53 kcal |
Protein: 50.38 g |
Sacharidy: 7.13 g |
z toho cukr: 5.57 g |
Tuk: 68.43 g |
z toho nas. MK: 27.94 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2196-pecene-kure-zeli-knedlik-vse-low-carb