Pečené kuře, zelí, knedlík - vše low carb

Pečené kuře na zelí s knedlíkem, který neobsahuje žádnou mouku. Jídlo můžou jak ti co jsou alergičtí na lepek, tak ti co se stravují stravou low carb.

Jídlo je velmi chutné a přitom na přípravu nenáročné. Knedlík vařím v mikrovlnce, takže se o něj nemusím starat a výsledek je vždy podařený.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehno si omyjeme, osolíme, okmínujeme.
  2. Do pekáče si dáme zelí, na to položíme kuřecí stehno, přidáme lžíci sádla a dáme péct do trouby.
  3. Během pečení si vytvoříme knedlík. Do misky si dáme Gervais, vejce, osolíme a metličkou promícháme.
  4. Přisypeme psyllium, sušené droždí, můžeme i sušenou petrželku nebo libeček, ať máme knedlík veselejší. Vše promícháme a necháme asi deset minut stát. Těsto nám zhoustne.
  5. Vymažeme si nádobu, kterou můžeme dát do mikrovlnky a těsto do ní přendáme. Já používám třeba půllitrovou sklenici. V mikrovlnce děláme čtyři minuty na plný výkon. Po uvaření vyklopíme a propícháme špejlí.
  6. Potom už jen nandáme na talíř. Kuře, knedlo, zelo.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 866.53 kcal | Protein: 50.38 g | Sacharidy: 7.13 g | z toho cukr: 5.57 g | Tuk: 68.43 g | z toho nas. MK: 27.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2196-pecene-kure-zeli-knedlik-vse-low-carb