Kuřecí maso s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem

Tradiční česká kombinace jemného kuřecího masa, bramborového knedlíku a dušeného špenátu dostává ještě voňavější podobu díky osmažené cibulce. Pokrm je jednoduchý, sytý a ideální pro nedělní oběd.

Ingredience (4 x porce)

Kuřecí maso

Bramborové knedlíky

Dušený špenát

Postup přípravy

  1. Pokud připravujeme čerstvé maso, prso osolíme, opepříme a pečeme v troubě při 180 °C cca 25–30 minut, dokud není maso šťavnaté a propečené. (Pokud používáme zbylé prso z pečeného kuřete, krátce ho prohřejeme v troubě nebo na pánvi s výpekem či máslem.)
  2. Uvařené brambory nastrouháme najemno. Přidáme sůl, vejce a tolik mouky, aby vzniklo nelepivé těsto.
  3. Z těsta vytvarujeme válečky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 18–20 minut.
  4. Na másle osmahneme prolisovaný česnek, přidáme špenát a dusíme cca 10 minut.
  5. Dochutíme solí a špetkou muškátového oříšku, dle chuti přidáme trochu smetany.
  6. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a osmažíme ji na oleji dozlatova.
  7. Uvařené knedlíky nakrájíme na plátky a posypeme smaženou cibulkou.
  8. Podáváme kuřecí prsa se špenátem a knedlíky s cibulkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 583.38 kcal | Protein: 45.80 g | Sacharidy: 55.17 g | z toho cukr: 3.15 g | Tuk: 17.51 g | z toho nas. MK: 4.98 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4622-kureci-maso-s-bramborovymi-knedliky-a-dusenym-spenatem