Kuřecí maso s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem
Tradiční česká kombinace jemného kuřecího masa, bramborového knedlíku a dušeného špenátu dostává ještě voňavější podobu díky osmažené cibulce. Pokrm je jednoduchý, sytý a ideální pro nedělní oběd.
Ingredience (4 x porce)
Kuřecí maso
Bramborové knedlíky
Dušený špenát
Postup přípravy
Pokud připravujeme čerstvé maso, prso osolíme, opepříme a pečeme v troubě při 180 °C cca 25–30 minut, dokud není maso šťavnaté a propečené.
(Pokud používáme zbylé prso z pečeného kuřete, krátce ho prohřejeme v troubě nebo na pánvi s výpekem či máslem.)
Uvařené brambory nastrouháme najemno. Přidáme sůl, vejce a tolik mouky, aby vzniklo nelepivé těsto.
Z těsta vytvarujeme válečky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 18–20 minut.
Na másle osmahneme prolisovaný česnek, přidáme špenát a dusíme cca 10 minut.
Dochutíme solí a špetkou muškátového oříšku, dle chuti přidáme trochu smetany.
Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a osmažíme ji na oleji dozlatova.
Uvařené knedlíky nakrájíme na plátky a posypeme smaženou cibulkou.
Podáváme kuřecí prsa se špenátem a knedlíky s cibulkou.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 583.38 kcal |
Protein: 45.80 g |
Sacharidy: 55.17 g |
z toho cukr: 3.15 g |
Tuk: 17.51 g |
z toho nas. MK: 4.98 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4622-kureci-maso-s-bramborovymi-knedliky-a-dusenym-spenatem