Kuře na citrónu s bramborovou kaší

Kuře na citrónu s křupavou kůrčičkou a bramborou kaší je oblíbeným jídlem každého z naší rodiny. Citrón kuřeti dodá zajímavou nakyslou chuť. U nás doma chutná dětem i dospělým. Kuře, pro lepší chuť, doporučuji naložit den předem a nechat přes noc naložené v lednici.

Ingredience (4 x porce)

Na kaši

Postup přípravy

  1. Celé kuře omyjeme, pečlivě nasolíme, vložíme do pekáče a okořeníme grilovacím kořením, obložíme ho nakrájenou cibulí a citronem, který vložíme také pod kůži a pod křídla.
  2. Kuře můžete na noc nechat naložené v lednici nebo nechte min. 2 hod. naložené před samotným pečením.
  3. Rozehřejte troubu na 180 °C a kuře zalijte připraveným kuřecím vývarem, přiklopte pekáč nebo ho zakryjte alobalem a nechte cca 45 min péct takto v troubě.
  4. Jakmile je maso měkké, odklopte kuře a zesilte troubu na 220 °C a nechte dopéct kůži do křupava cca 15-20 min.
  5. Na bramborovou kaši si připravte ½ kg oloupaných brambor, máslo dle potřeby a mléko.
  6. Brambory uvařte do měkka, vylijte vodu, přidejte máslo a nechte ho rozpustit.
  7. Poté přidávejte mléko a brambory rozšťouchejte nebo kaši rozmixujte v mixéru. Mléko přilévejte postupně a hlídejte konzistenci kaše. A můžete podávat. Dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 798.21 kcal | Protein: 53.21 g | Sacharidy: 43.33 g | z toho cukr: 10.95 g | Tuk: 45.19 g | z toho nas. MK: 7.99 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2785-kure-na-citronu-s-bramborovou-kasi